Texas Hold’em fixed limit Grundläggande Strategi

 

Texas Hold’em kan ge ett falskt intryck på mindre erfarna spelare. Det kan vara att det bara är att syna ner händer så fort man har pottodds utan att läsa motspelarna. Det är vanligt hos många låg limit spelare. De lite mer erfarna spelarna lider ofta brist på disciplin (de synar för många händer) samt använder för lite aggression när det behövs mer.

Generellt sett för Texas Hold’em Fixed Limit är en tight/aggressiv spelstil den mest lönsamma, speciellt på de mellansvåra nivåerna.

Texas Hold’em tips för nybörjaren
Spela endast de starkaste starthänderna. I ett vanligt spel är det lagom att se 20-25% av flopparna.
Val av bord, försök undvika tight/aggressiva spel som oftast innebär låga vinstmöjligheter och hög risk. Undvik bra spelare överhuvudtaget då de lätt spelar ut sämre spelare på sikt. Leta efter spel där minst 35% av spelarna ser floppen.

Se till att ha pottodds när du drar efter kort, syna bara om potten är tillräckligt stor för att vara värd en syn.
Försök lägga motspelares spelstilar på minnet, lär dig vilka typer av händer de raisar med, vilka händer de synar med, hur de spelar svaga händer, vilka händer de check-raisar med och hur de spelar sina drag som steg- och färgdrag.

Beta eller raisa när det är befogat, det är bättre än att bara syna. Strukturen i limit Texas Hold’em inbjuder till att spelare satsar på draghänder. Ge inga gratiskort genom att checka utan raisa och beta i första hand.
Se alltid till att ha ett bra tilläggskort, dåliga tilläggskort (kicker kort) skapar händer som bara är näst bästa hand. De är oftast en stor läcka i kassan i längden.

Var snabb med att stjäla potter när du sitter i sen position, när få spelare är i potten och det har checkats runt till dig finns det oftast en möjlighet att stjäla potten direkt.
Variera spelet, syna med bra händer och raisa med sämre händer lite då och då. Gör detta både tidigt och sent i händer för att bli mindre förutsägbar.

Kasta händerna i tid, man sparar mycket pengar på att inte dra på för många drag.
Bluffa sällan och om du bluffar var säker på att motspelarna har dåliga händer och är svaga spelare.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *